11 ian. 2018
Reabilitare imobil Centrul Vechi Bucuresti | Alpinism Utilitar Bucuresti mentenanta imobil - reabilitare imobil centrul vechi bucuresti 002 - Mentenanta imobil

Mentenanta imobil din strada Pitar Mos (sediul fostei ambasade a Elvetiei), centrul vechi Bucuresti.

Fatadele cladirilor necesita atentie si intretinere din partea beneficiarilor de imobile pentru conservarea acestora pe termen lung. Proiectul de fata a avut ca obiectiv renovarea peretilor exteriori si schimbarea sistemului pluvial al acoperisului.

In prima etapa au fost facute lucrarile de reparatii tencuiala deteriorata. Ulterior au fost aplicate doua straturi: unul de grund si altul de vopsea de exterior, marca Baumit, pe o suprafata de 787mp.

In a doua etapa au urmat operatiile de inlocuire jgheaburi, inlocuire burlane vechi, si de inlocuire sorturi de tabla (sectiunile de tabla aflate sub jheaburile de la acoperis).

La final, cladirea a aratat asa cum se vede in imagini.

Fie ca este vorba despre lucrari de consolidare, fie ca este vorba de reparatii locale sau vopsitorie, Euralpin Construct are solutiile potrivite pentru  toate tipurile de mentenanta imobil ce necesita lucru la inaltime si nu numai.

Asiguram servicii incepand cu partea de subzidire a fundatiilor, acolo unde cimentul este degradat sau permite intrarea apei in subsoluri si demisoluri si continuand cu peretii verticali si acoperisuri.

Lista de lucrari mentenanta imobil:

  • mentenanta imobil vechi / nou / modern
  • mentenanta imobil cu o arhitectura din perioada istorica
  • mentenanta imobil inalt sau doar cu cateva etaje
  • mentenanta imobil rezidential / nerezidential
10 ian. 2018
montaj fatade ventilatie | Alpinism Utilitar Bucuresti montaj fatade ventilatie - montare pereti vegetali 01 - Montaj fatade ventilatie

Montaj fatade ventilatie, zona Pipera. HBC 2017, Dimitrie Pompeiu, Bucuresti

Acest proiect de montaj fatade ventilatie s-a derulat in zona Pipera si a avut un caracter inedit pentru noi: montarea unui perete ventilat din placi trespa pe o inaltime de 30m, pe suprafata caruia fusese deja lipita ,,vegetatie stabilizata,, compusa din diverse plante mediteraneene. Peretii verzi stabilizati sunt un concept nou in domeniul design-ului exterior.

Serviciile solicitate de client aveau aveau rolul de a improspata curtea interioara a unui imobil de birouri, iar pentru noi a fost o provocare sa putem monta acest puzzle din plante cu o suprafata totala de 138mp.

Proiectele de montaj fatade ventilatie necesita o aliniere exacta a placilor pentru a putea pastra aceleasi cote fata de extremitati pe tot parcursul ridicarii peretelui. Planurile inginerilor, impreuna cu ingeniozitatea echipei noastre de alpinisti utilitari au facut ca proiectul sa fie un real succes.

Echipa Alpinism Utilitar Bucuresti

 

10 ian. 2018
Liftare geamuri la pereti cortina - Alpinisti Utilitari Bucuresti liftare geamuri la pereti cortina - liftare geamuri la pereti cortina 01 - Liftare geamuri la pereti cortina – Baneasa

Tehnnica de liftare geamuri la pereti cortina ocupa un loc important in tehnicile de alpinism utilitar. Este folosita de la ridicarea diverselor piese de mobilier sau a  materialelor de constructii, pana la liftare geamuri la pereti cortina ai cladirilor mari de birouri . Folosind  un sistem de scripeti, reprezinta o metoda alternativa si eficienta  atunci cand metodele conventionale nu pot fi folosite sau sunt mult prea costisitoare. Acest tip de liftare are limite destul de ingaduitoare, astfel incat permite ridicari de pana la 200m inaltime si greutati de max.700kg.

Sistemul de scripeti presupune demultiplicarea fortei de tractare atunci cand greutatile nu pot fi ridicate frontal, iar prin adaugarea mai multor role greutatea nominala a obiectelor poate scadea cu pana la 90%.

Proiectele noastre majore ce au folosit astfel de tehnici sunt:

-Montarea de geamuri la etajele superioare ale blocurilor la Cortina Residence-Baneasa;

-Demontarea, apoi remontarea geamurilor la RIN Hotel, Hala Traian;

-Ridicarea de prelate PVC peste structura unor corturi industriale la ROMSTAL, Berceni.

26 aug. 2017
Montare tubulatura Horeca Mega Image montare tubulatura - montare tubulatura horeca mega image 01 - Montare tubulatura horeca Mega Image

Montare tubulatura horeca Mega Image

In colaborare cu o firma de profil ce se ocupa de confectia tubulaturilor de evacuare specifice restaurantelor si a bucatariilor mari, firma noastra asigura montajul acestora pentru magazinele Mega Image din Bucuresti, dar si din provincie.

În procesul de montare tubulatura folosim doua tipuri de materiale: tabla de inox si tabla zincata spiralata.

Fixarea in perete se face in functie de dimensiunea tubulaturii si de inaltimea imobilului, avand prinderile de obicei in zona placilor de beton dintre etaje.

Acest tip de montare tubulatura este facil, iar executia dureaza de regula o zi.